Buli volt

Sugárkezelt pulykával ünnepelték a Hálaadást az ISS űrhajósai

Az amerikai űrhajósok külföldi kollégáikat is megvendégelték.

2014.11.29 11:00ma.hu

Az amerikaiak millióihoz hasonlóan az ISS Nemzetközi Űrállomáson szolgálatot teljesítő űrhajósok is megünnepelték a Hálaadást. A NASA tájékoztatása szerint a földkörüli pályán keringő állomáson dolgozó két amerikai, Terry Virts és Barry Wilmore kollégáit is megvendégelte az ünnepen: a menü speciális "sugárkezelésen" átesett füstölt pulykából, termostabilizált, cukrozott édeskrumpliból, fagyasztott kukoricakenyérből és gránátalma-desszertből állt.

Forrás: Wikipedia

A NASA szerint az ünnepek fontos szerepet játszanak az ISS fedélzetén dolgozó asztronauták mentális egészségének és koncentrálóképességének megőrzésében. Többek között ezért is kapták meg az első űrkávéfőzőt!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.