Kreatív pihenőidő az ISS-en

Vízgömbben lebegő kamera az űrben

Elég vadul hangzik? Pedig nemrég a gravitáció szinte teljes hiánya miatt speciális környezetnek számító Nemzetközi Űrállomáson kipróbálták, milyen az, ha egy lebegő vízgömbbe kamerát tesznek. Videónk is van!

2014.11.09 07:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu

A drága kísérletek, a bázis karbantartása és az egyéb kötelező feladatok mellett az űrhajósoknak néha lehetőségük nyílik azért kikapcsolódni is a Nemzetközi Űrállomáson. Az egyik ilyen kreatívan kihasznált pihenőidő eredménye lett az a videó, melyet egy fejre, sisakra szerelhető GoPro kamerával készítettek. A videó érdekessége, hogy földi körülmények között gyakorlatilag megismételhetetlen: a súlytalanságot kihasználva egy lebegő vízgömbbe tolták bele a képrögzítő készüléket.

Minden további szószaporítás nélkül következzen a videó!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.