Mechanikus növények

Parazita-drónok csúfítanák el a városképet

Ugyan az emberiség szolgálatára tervezték, de meglehetősen ijesztően néznek ki azok a repülő egységek, melyek a városok levegőit szűrnék a jövőben.

2014.11.17 07:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: NAS-DRA

Szerencsére még csak elképzelés szintjén létezik az a drón, melyet a NAS-DRA tervezőstúdió álmodott 3D-s modellbe. Ötletük szerint a "parazita-drónok" a városokban repkednének, hirdetőtáblákhoz csatlakoznának, és a napfényt használnák a drón szárnyára telepített növények táplálására. Mintegy fordított virágként, a repülő eszközök szárnyai éjszaka a körülölelnék hirdetőtáblákat, miközben tisztítanák a metropoliszok levegőjét.

Az ötlet kicsit ambiciózusabbnak tűnik, mint amit jelen technikai fejlettség mellett kifizetődően meg tudnánk valósítani. De ez talán nem is nagy baj, hiszen már maga a drón kifejezés is riasztó sok ember számára - képzeljük el, hogy egy parazita-drónra hogyan tekintenének a tömegek. Valószínűleg más módot kell majd találnunk a légszennyezés csökkentésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.