Madárperspektíva

Dróntesztelő pilótákat toboroz az Amazon

A cég a Jeff Bezos által tavaly bejelentett drónfutár-szolgálat elindításán dolgozik.

2014.11.15 11:00ma.hu

Az Amazon tavaly jelentette be, hogy Amazon Prime Air néven drónfutár-szolgáltatást szeretne indítani. A cég igen komolyan veszi a projektet: Cambridge-i és Seattle-i kirendeltségeik olyan repülőmérnökök jelentkezését várják, akik pilótaként részt vehetnének a drónjaik tesztelésében.

Fotó: freedigitalphotos.net/Victor Habbick

Az Amazon két évvel ezelőtt vásárolta fel a drónfejlesztéssel foglalkozó Evi Technologiest. Úgy fest, komoly lehetőségeket látnak a brit startupban, mert az elmúlt hetekben számos új mérnököt vettek fel kutatás-fejlesztéssel foglalkozó cambridge-i központjukba. A vállalat további szakemberek jelentkezését várja, többek között rangidős kutatásvezetői, repülőmérnöki és repülésbiztonsági menedzser pozíciókba. 

„Az Amazon Prime Air repülőmérnököket és minőségbiztosítással foglalkozó szakembereket keres UAS-technológiáink (Unmanned Aerial System – pilóta nélküli rendszer) tesztelésére. (…) Elsősorban olyan repülő- és rendszermérnököket várunk, akik jelentős tapasztalattal rendelkeznek az UAS-ok irányítása terén” – írta hirdetésében a cég.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.