Keringő

Drónnal fotózták a gyilkos bálnák táncát

Kanadai tudósok az ország nyugati partjainál kapták lencsevégre a veszélyeztetett állatokat.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2014.10.18 09:00ma.hu

Az amerikai kormány Nemzeti Óceánográfiai és Légkörkutató Igazgatóságának (NOAA) tudósai a Vancouveri Akvárium szakembereivel közösen a világon elsőként használtak drónokat a gyilkos bálnák fotózására.

Elképesztő felvételeket készítettek. Távirányítású, nagy felbontású kamerával felszerelt hexakopterük augusztusban pásztázta végig a Kanada nyugati részén fekvő Brit Columbia tartomány partvidékét. Ekkor kapta lencsevégre a veszélyeztetett fajként számon tartott orkákat.

Az kanadai partok közelében vadászó kardszárnyú delfinek főleg lazaccal táplálkoznak. Sajnos, az elmúlt években a klímaváltozás és a túlhalászás miatt a halállomány erősen megcsappant, ezért az orkáknak is kevesebb táplálék jut.

A NOAA kutatói rájöttek, hogy a levegőből pontosan nyomon követhetik az egyes egyedek súlyának alakulását. Rendszeres megfigyelésükre pedig nagy magasságban repülő a drónok a legalkalmasabbak.

KATT a képekért! - Forrás: NOAA


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.