Húsztonnás állat

Partra vetődött fiatal bálnát mentettek

Sikerült az állatvédőknek a mély vízbe terelniük egy olyan fiatal bálnát csütörtökön, amely még kedd este sodródott partra Ausztráliában.

2014.07.10 16:45MTI
Forrás: Wikipedia

Speciális hevederek és egy csónak segítségével húzták a megközelítőleg kétéves hosszúszárnyú bálnát a mély vízbe a Queensland államban lévő Aranypartnál, Palm Beach közelében.

A korábbi próbálkozásoknál vagy elszakadt a hevederhez erősített kötél, vagy a húsztonnás bálna vetődött ismételten homokzátonyra.

Tacha Mulligan, a közeli Sea World tengeri park szakértője elmondta, bár a bálna meglehetősen kifáradt, mégis nagyon optimisták az állat sorsát illetően. A biztonság kedvéért azért az állatvédők egész nap követik a bálna útját.

Egyelőre nem tisztázott, miért vetődött partra a hosszúszárnyú bálna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.