Dobrics város közelében

Ezerkétszáz bizánci bronzpénzt tártak fel Bulgáriában

A Dobricsi Történeti Múzeum régészei egy kis erődítmény területén végeznek ásatásokat, melyet a késő antikvitásban egy bazilika védelmére emeltek.

2014.09.24 16:45MTI

A templom maga még a római birodalom idején épült, és a Kr.u. 6. század végén rombolták le - olvasható a Novinite angol nyelvű bolgár hírportálon.

Az ásatások során került napvilágra az amfora, amelyet színültig töltöttek meg a 6. századi pénzérmék. Bojan Totev ásatásvezető régész szerint az amfora templomi adományokat rejtett, amelyeket az erődöt ostromló ellenség - szláv vagy avar törzsek - elől ástak el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.