Gyújtás van

Mire használják a világ legnagyobb hegesztőgépét?

Eltörpülnek az emberek amellett a monstrum mellett, ami igen fontos szerepet tölt be az emberiség fejlődésében.

2014.09.22 17:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: NASA

Ha egyszer látta, nem fogja elfelejteni: a fenti képen a Függőleges Összeszerelő Központ, azaz Vertical Assembly Center (VAC) látható. A jobb alsó sarokban pedig az átadóra összegyűlt emberek; a NASA kutatói, szakemberei csodálattal adóznak az űrkutatásban fontos szerepet betöltő eszköznek.

A VAC több mint 50 méter magas és közel 24 méter széles; segítségével könnyebb az űrhajózás jelentette hatalmas méretekben hegesztéseket végezni. A New Orleans-i Michoud Összeszerelő Üzemben működésbe állított szerkezettel a NASA saját űrkilövő rendszerét tervezi felépíteni - az óriás rakétával aszteroidákat és a Marsot akarja elérni az űrügynökség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.