Evolúció

180 millió éves tengeri őslény csontvázra bukkantak

Egy tengeri őslény 180 millió éves csontvázára bukkant egy fosszíliagyűjtő kutató a németországi Braunschweigban.

2014.07.03 13:15MTI
Forrás: Wikipedia

Az ichtioszaurusz (halgyík) vázának 35 százaléka maradt meg: azonosítottak többek között néhány csigolyát, bordát és koponyacsontot - mondta el Ralf Kosma, a braunschweigi Természettudományi Múzeum munkatársa.

A lelet megtalálását két héten át titokban tartották, hogy biztonságosan megtörténhessen a csontok feltárása - közölte Ulrich Joger múzeumigazgató. Hozzátette: reményeik szerint az újonnan felfedezett ichtioszaurusz még több látogatót vonz az intézmény novemberig tartó őskori kiállítására.

Ugyanezen a helyen a szakértők már több alkalommal is találtak ichtioszaurusz-maradványokat. A halgyík néven is ismert lények hüllőszerű ősöktől származtak és tökéletesen alkalmazkodtak a vízi élethez. Lábaik evezőkhöz hasonlítottak, testük a delfinéhez hasonlított. Nem raktak tojásokat a szárazföldön, utódaik élve, a vízben születtek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.