A prehisztorikus időkből

Félmilliárd éves állati kövületre bukkantak Kínában

A kőzet tengeri eredetű, és egészen biztosan a prehisztorikus időkből származik.

2014.07.03 12:26MTI

Ötszázmillió évesnél is idősebb, kezdetleges állati kövületre bukkantak a tudósok Északnyugat-Kínában - jelentette a Hszinhua hírügynökség csütörtökön.

Az északnyugati Senhszi tartomány Ningcsiang megyéjében felfedezett fosszíliát egy hegyen találták szakértők, a tengerszint felett 900 méteres magasságban. A zöld és lilás színben pompázó, kör alakú mintákat rejtő lelet a környezetében található kövektől feltűnő eltérést mutatott.

Az alaposabb vizsgálat után a geológusok megállapították: a kőzet tengeri eredetű, és egészen biztosan a prehisztorikus időkből származik.

Vej Ping-hua fosszíliaszakértő szerint a kövület egy kezdetleges, a gerinctelen puhatestűek törzsébe tartozó, korallzátonyok közelében élő mélytengeri állat maradványait tartalmazza. A lelet a szakember becslése alapján 534 millió éves lehet. Vej úgy vélte: a térségben előfordulhatnak még hasonló fosszilis kőzetek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.