Terápia

Térj át! - így gyógyítanák a texasi politikusok a homoszexuálisokat

A homoszexuálisok pszichológiai terápiával való "gyógyításának" - azaz a heteroszexualitásra való áttérítésüknek - támogatását is programjuk részévé tették a texasi republikánusok hétvégi éves pártkongresszusukon

2014.06.09 16:29MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/digitalart

A mintegy tízezer párttag részvételével megtartott gyűlésen elfogadott program szerint "legitim és hatékony" módszer a "helyreállító terápia azon betegek számára, akik a homoszexuális életstílusukból való kigyógyulást és épséget keresik". Az ilyen kezeléshez való hozzáférést pedig "semmilyen törvény vagy rendelet nem korlátozhatja" - jelentette hétfőn a CNN amerikai hírtelevízió.

Az amerikai orvosok, pszichológusok és pszichiáterek szakmai szövetsége elítéli az ilyen módszereket.

Az ilyen terápiák "a homoszexualitás olyan felfogásán alapulnak, amelyet az összes mentális egészséggel foglalkozó szakma elutasít" - idézte a CNN az amerikai pszichológusok szövetségét.

Cathie Adams, a javaslat előterjesztője azt hangoztatta, hogy "semmi sem kötelező", ők csupán azt akarják, hogy ha valaki szeretné alávetni magát egy ilyen kezelésnek, akkor legyen rá lehetősége, ez pedig szerinte a személyi szabadsághoz kapcsolódó kérdés.

Ugyanakkor Adams hozzátette azt is, hogy szerinte a melegek nem melegnek születnek. Ezt szerinte az bizonyítja, hogy sokan "meggondolták magukat homoszexualitásukkal kapcsolatban". Azt mondta, hogy az ötletet egy olyan választójától kapta, aki maga is "kigyógyult" a homoszexualitásból.

Jelenleg Amerika két államában tiltják a hasonló "kezelést" kiskorúak számára, köztük a republikánus Chris Christie vezette New Jerseyben. Christie kormányzó a törvény aláírásakor kiadott közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy "a szexuális orientáció megváltoztatására irányuló kísérletek (...) depressziót, drogfüggőséget, a társadalomtól való elfordulást, az önbecsülés csorbulását és öngyilkossággal kapcsolatos gondolatokat" okozhatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.