Nyereményutat sorsol a homoszexuálisoknak a város

Melegekkel kampányol Bécs

Melegek számára írt ki pályázatot Ausztria fővárosa, hogy folytassa az Eurovíziós Dalfesztiválon elindult hagyományt és a Conchita Wurst által is képviselt nyitottságot.

2014.05.22 09:29ma.hu
Fotó: we-are.wien

Conchita Wurst és az Eurovíziós Dalfesztivál nyomában Bécs új versenyt hirdetett, amelynek főszereplői a meleg párok lehetnek: a Pink News című meleghonlappal karöltve ingyenes utazást ajánlottak fel az osztrák fővárosba. Ehhez a jelentkezőknek mindössze annyit kell tenniük, hogy egy őket ábrázoló fotót küldenek a verseny oldalára és pár sort írni magukról, kik ők és efféléket.

A nyertes páros egy négynapos, programokkal teli bécsi utazást kap ajándékba, bár meghittnek aligha mondható majd az a néhány nap: a városnéző túrákkal teletűzdelt programok során mindvégig velük lesz egy fotós is, aki minden percüket megörökíti. A képeket aztán feltöltik majd a honlapra, hogy ezzel is bizonyítsák, Bécs mennyire befogadó és toleráns. A verseny a "Bécsben vagyunk" kampány része, amit a Bécsi Idegenforgalmi Hivatal szervez. A cél az, hogy megmutassák, milyen is az élet a melegek számára a fővárosban - számolt be az Austrian Times című osztrák hírhonlap.

A honlapon egyébként máris látható néhány pár, akik a kedvenc bécsi helyszíneiken fotózkodtak, például az állami könyvtár vagy a Nemzeti Múzeum előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.