"Sérti a fiatalok erkölcseit"

Betiltották Moszkvában a Conchita Wurts melletti melegfelvonulást

Betiltotta a moszkvai önkormányzat az orosz LMBT-szervezet Conchita Wurst mellett kiálló felvonulását.

2014.05.16 01:30MTI
Forrás: YouTube

A május 27-én száz résztvevőre tervezett egyórás felvonulást nem szabad megtartani, mert "sérti a fiatalok erkölcseit" - közölte Alexej Majorov szóvivő csütörtökön. Oroszországban 2013 óta a nemzetközi bírálatok ellenére tilos kiskorúak előtt pozitívan nyilatkozni a homoszexualitásról.

Ezen kívül 2012-ben a moszkvai városvezetés úgy döntött, hogy "biztonsági okokból" a melegek és leszbikusok száz éven át nem tarthatnak felvonulást a metropoliszban.

Conchita Wurst osztrák transzvesztita énekes - aki női külsővel, de szakállal lép színpadra - a hét végén megnyerte a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivált. Győzelmét a tolerancia és a tisztelet jeleként értékelték az osztrák politikai paletta szinte minden oldaláról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.