Abszurd

Porckorongműtéten esett át egy izraeli barnamedve

Porckorongműtéten esett át szerdán Mango, a 19 éves szíriai barnamedve Izraelben.

2014.05.07 20:45MTI
Forrás: Wikipedia

Mango szinte megbénult a hátsó lábaira az elmúlt hetekben. Először a jobb lábát nem tudta mozdítani, majd egyre súlyosbodott az állapota" - számolt be róla Merav Samir, a műtétet végző csoport vezetője.

Az állatorvosok röntgenvizsgálattal állapították meg, hogy a 250 kilós medvének porckorongsérve van, az nyomta a gerincvelőt.

A műtéthez intubálták, a fejét szemeteszsákba csomagolt párnával támasztották alá, és az operáció alatt folyamatosan ellenőrizték a vérnyomását is.

A Ramat Gan állatkertben nem ritka az orvosi beavatkozás. Tavaly egy 14 éves szumátrai tigris krónikus fülgyulladását gyógyították meg akupunktúrával. Shamir szerint a porckorongsérvtől szenvedő medvéket rendszerint elaltatják, ez a műtét újdonságnak számít medvéknél, inkább kisebb kutyákon végzik.

Az, hogy Mango teljesen felépül-e, a következő hetekben derül ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.