Debby közel 42 éves!

Súlyos beteg a világ legidősebb jegesmedvéje

A kanadai Winnipeg állatkertjének közlése szerint a 41 éves és 8 hónapos nőstény állat az aggkori végelgyengülés egyértelmű jeleit mutatja: ugyan még minden nap előjön, hogy üdvözölje az Assiniboine Park Zoo látogatóit, de már nem úgy tűnik, mint aki talpra fog állni.

2008.08.04 15:10MTI

Az állatkert azért döntött Debby aggasztó egészségi állapotának nyilvánosságra hozatala mellett, mert az élemedett jegesmedvehölgy nagyon sokat jelent a látogatóknak. 

Gyengesége ellenére a hárommázsás állat kedvenc időtöltése még mindig az eszegetés, bár év alatt 50 kilogrammot vesztett a súlyából. Debby árva jegesmedvebocsként 1967-ben került a kanadai állatkertbe Oroszország északi sarki vidékéről. 

Időközben a park legnépszerűbb állata lett, élete folyamán 18 millió látogatót vonzott. Társától, Skippertől 6 utódja született. Egy jegesmedve életében a 41 év valódi matuzsálemi kornak számít: a vadon élő állatok legfeljebb 20 évet élnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.