Az őserdő mélyén

Eddig ismeretlen békafajra bukkantak Guyanában

Új, eddig Ismeretlen békafajra bukkantak német kutatók a guyanai őserdő mélyén. Az állat a nyílméregbékák családjába tartozik. A nagy felfedezés csupán a véletlennek köszönhető...

2013.07.19 15:45MTI
Fotó: science20.com

A drezdai Senckenberg Természettudományi Múzeum kutatói a dél-amerikai Guyana őserdejében csupán a véletlennek köszönhetően akadtak az eddig ismeretlen békafajra. 

A nem feltűnő, mindössze hüvelyknyi állat a nyílméregbékák közé tartozik - közölte csütörtökön a múzeum. A drezdai kutatók ökoturizmussal és fajtavédelemmel kapcsolatos munkájuk során akadtak az új faj nyomára. Azt vizsgálták, összhangba lehet-e hozni a két ügyet a guyanai vadonban. A Dél-Amerika északi részén elterülő Guyana-pajzs a Föld legnagyobb, folyamatos, védett esőerdő-sávja, mely a maradék esőerdők egynegyedének ad otthont. 

A régió Amazónia, Kongó és Pápua-Új-Guinea mellett a négy legjelentősebb esőerdővidékek egyike.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.