36 közepes- és nagyvállalat versenyzett

Deloitte: a Magyar Telekom nyerte az idei Zöld Béka Díjat

A Magyar Telekom Nyrt. kapta 2012-ben a Deloitte Zrt.-nek a legjobb közép-európai fenntarthatósági jelentésért kiírt Zöld Béka Díját, amelyért a régió hét országából összesen 36 közepes- és nagyvállalat versenyzett.

2012.12.03 14:29MTI

A Deloitte Zrt.-nek hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményéből kiderül, hogy a szakmai zsűri szerint a Magyar Telekom díjnyertes pályázata mellett második és harmadik helyen a Mol Nyrt., illetve a cseh New World Resources jelentése végzett.
   
Az idei elbírálás során a zsűri a hitelességre és az összehasonlíthatóságra fektette a legnagyobb hangsúlyt - mondta Reiniger Róbert, a Deloitte Zrt. üzletági igazgatója a közlemény szerint. Hozzátette: nagyobb eséllyel indultak ezért a külső fél által hitelesített jelentések, valamint azon pályázatok, amelyek a nem pénzügyi teljesítményüket összehasonlíthatóan, kontextusba helyezve mutatták be.
   
A Zöld Béka Díj több mint tíz évvel ezelőtti alapítása óta a vállalatok jelentési gyakorlatában számos lényeges változás ment végbe, ezekhez igazodva a jelentések értékelési szempontrendszere immár évek óta a régió legtöbb vállalata által irányadónak tekintett Global Reporting Initiative (GRI) jelentéstételi irányelven alapul. Az egy évtizeddel ezelőtt irányadó környezetvédelmi jelentések helyett ma már a legjobb fenntarthatósági jelentések között hirdet győztest a Deloitte - áll a társaság közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.