Hőt és áramot akarnak nyerni

Energiává alakítaná lakóinak piszkát egy francia állatkert

Szorult helyzetét a maga javára fordítva biogázzá alakítaná lakóinak, köztük két óriáspandájának piszkát egy francia állatkert, hogy így termeljen áramot.

2013.04.06 16:35MTI

 A beauvali parkban hamarosan felépítenek egy ezt szolgáló létesítményt - közölte az intézmény, hozzátéve, hogy nemcsak az állatok - így a tavaly érkezett két panda, Jüan Csi és Huan Huan - ürülékét, hanem növényeket is feldolgoznak majd. Az így kapott biogázból hőt és áramot akarnak nyerni.
   
A berendezés 2,3 millió euróba fog kerülni, és várhatóan 2014 év elején áll üzembe. A feldolgozásból származó hő egy részével az állatok ketreceit akarják fűteni, ami által a gázszámla 40 százalékát remélik megtakarítani.
   
A biogáz révén nyert áramot az EDF energiaóriásnak akarják érétkesíteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.