Működési területéhez képest szokatlan szabadalom

Kiegyensúlyozott szélenergia-termelés: az Apple találta meg a megoldást

A szélenergia tárolását és árammá alakítását lehetővé tévő technológiára benyújtott Apple-szabadalomra bukkant az appleinsider.com szakmai hírportál.

2013.01.09 15:55MTI

Működési területéhez képest szokatlan szabadalmi kérelmet nyújtott be az Apple számítástechnikai cég 2011 júniusában: egy olyan szélenergia-hasznosítási technológiáról van szó, amely a rotorlapátok forgatónyomatékát tárolható hővé alakítja át, és ebből termel elektromos áramot.

A hagyományos szélturbinák a szél kinetikus energiáját mechanikus energiává, majd azt elektromos energiává alakítják át. A technológia áramtermelési képessége a mindenkori szélerősségtől függ.

Az Apple szabadalma viszont hőtároló folyadék közbeiktatásával egyenlíti ki a szélenergia-ingadozást, és teszi lehetővé a folyamatos áramtermelést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.