Feláldozná magát a tudomány oltárán

Ahmadinezsád szívesen lenne az első iráni űrhajós

Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök szívesen lenne az első iráni űrhajós. Egy teheráni űrkutatási kiállításon hétfőn kijelentette, hogy kész feláldozni magát országa tudományos fejlődésének oltárán.

2013.02.04 22:00MTI

 A perzsa állam egy héttel korábban, január 28-án sikeresen a világűrbe küldött egy majmot, és élve vissza is hozta a Földre. Ez nagyon fontos lépés volt a Teheránban kitűzött cél, az emberi űrutazás felé.
 
Készen állok arra, hogy én legyek az első ember, akit iráni tudósok a világűrbe küldenek... Élőlények világűrbe juttatása az iráni tudósok ezrei odaadásának az eredménye - mondta Ahmadinezsád a Mehr iráni hírügynökség szerint.
   
Az elnök közismert provokatív kijelentéseiről, és nem mindig tudni, mikor beszél komolyan - jegyezte meg a brit hírügynökség.
   
John McCain amerikai republikánus szenátor, volt elnökjelölt ennél tovább ment, és a Twitteren feltette a kérdést: "vagy úgy, Ahmadinezsád az első iráni akar lenni az űrben - de nem volt ott már éppen a múlt héten"? Ehhez ráadásul egy linket is csatolt a majom űrutazásáról szóló hírhez. Párttársai közül többen megrótták, viccét rasszistának minősítve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.