A Budapesti Planetáriumban

A világűr meghódításának legfontosabb pillanatai - 3D-ben

A világűr meghódításának legfontosabb pillanatait mutatja be a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat csillagászati intézménye, a Budapesti Planetárium legújabb, 3D-s filmje, amelynek bemutatóját csütörtökön tartják.

2013.01.23 21:30MTI

A világűr meghódítása című összeállítás az első kísérleti rakétáktól a mai modern űreszközökig bezáróan eleveníti fel az űrkutatás legfontosabb állomásait. A filmben térhatású animációk repítik a bolygóközi térbe a nézőket, akik így testközelből tapasztalhatják meg a rakétafellövések iszonyatos erejét - tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

Gráner József rendező filmjét a téli időszakban hetente háromszor tűzi műsorra a planetárium: hétfőnként 14.30-tól, csütörtökönként 17 órától, szombatonként pedig 16 órától vetítik.

Az aktuális műsorról az intézmény honlapján (http://www.planetarium.hu/) lehet tájékozódni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.