2015-ben repíthetik a világűrbe az énekesnőt

Sarah Brightmant kilőnék az űrbe az oroszok

Az orosz űripar egyik illetékese által kiszivárogtatott információ szerint Sarah Brightman brit énekesnő lehet Oroszország következő űrturistája.

2012.08.24 08:29MTI

A neve elhallgatását kérő forrást idézve az Interfax hírügynökség közzétette, miszerint az 52 esztendős énekesnő 2015-ben látogat el a Nemzetközi Űrállomásra (ISS), ahol legutóbb a Cirque du Soleil alapítója, Guy Laliberte járt fizető turistaként még 2009-ben.

Oroszország eddig hét turistát repített az űrállomásra. Az utasok mindegyike legkevesebb 20 millió dollárt (4,4 milliárd forint) fizetett az egyedülálló élményért. Dennis Tito amerikai üzletember 2001-ben elsőként vállalkozott az űrkalandra. A háromszemélyes Szojuz-űrhajókra azonban ma már alig lehet "jegyet váltani", mivel a NASA űrsiklóinak tavalyi nyugdíjazása miatt jelenleg az orosz űrhajók az egyedüliek, amelyek utasokat szállítanak az állomásra.

Az Interfax hírügynökség forrása szerint Sarah Brightman, aki Az operaház fantomja című musical eredeti londoni és New York-i stábjának tagjaként tett szert hírnévre, egy hónappal ezelőtt járt Oroszországban, ahol orvosi jóváhagyást kapott a Moszkvához közeli űrhajós kiképző központban való felkészülés megkezdéséhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.