Sok ausztrálnál rákot okozott az azbeszt

Új remény az azbesztózisban szenvedőknek

Ausztráliában a Wesley Kutató Központ megalapította az Azbeszt Kutató Csoportot, mely új reményt jelenthet az azbeszttel összefüggő betegségekben szenvedőknek.

2008.06.15 10:25medipress.hu

Ausztrál orvosok állítják, hogy a legkisebb kontinens lakóinak körében a legnagyobb a mesotheliomában szenvedők aránya, mely a rák egy olyan, azbesztnek való kitettséggel összefüggő ritka formája, ami a mellkasban vagy a hasüregben alakul ki.

Az Azbeszt Kutató Csoport munkásságának célja, hogy előmozdítsa a kutatásokat és felhívja a figyelmet az azbesztózisra orvosi körökben és az általános lakosság körében egyaránt, hogy így valamelyest javítani lehessen az érintettek életminőségén.

A csoport alapítótagjai között vannak a brisbaine-i Dr. Roger Allen és Maurice Heiner orvosok, akik azt vizsgálják majd, hogy hogyan fejlődik a betegség az idő előrehaladtával, illetve milyen érzelmi és pénzügyi jellegű hatással lehet a betegekre.

“A kutatócsoportunk egyik elsődleges prioritása, hogy felnyissuk az emberek szemét ezzel a betegséggel kapcsolatban egy olyan világban, ahol az azbeszt bányászása és exportja számos országban még mindig folyik," tudhatjuk meg Dr. Allentől, aki arra is figyelmeztet, hogy előrejelzések szerint 2000 és 2050 között várhatóan 27 000, a mesotheliomának betudható halálesettel kell számolni Ausztráliában.

A csoport 2007 júniusában kezdte meg munkáját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.