Elírták Jézus születési helyét?

Rossz címre mennek a katolikusok évszázadok óta

Egy régész azt állítja, hogy Jézus egy másik Betlehemben jött a világra, Krisztus születésének valódi helyét bizony elhibázták.

Nézze meg az idei betlehemi képeket! >>> képgaléria

2012.12.28 20:22ma.hu
A Jézus Krisztus szülőhelyét jelző tizennégy ágú ezüstcsillag a "kifogásolt" Betlehemben található Születés templomának altemplomában.

Betlehem Jeruzsálemtől délre található, Ciszjordánia területén, mint a kereszténység bölcsője ismert, ám egy izraeli archeológus szerint a világvallás követői rossz cím alatt ünnepelték idén is Jézus születését.

Aviram Oshri, az Izraeli Régészeti Hatóság archeológusa szerint Jézus egy hegyoldali faluban, Izrael északi részén, a galileai Betlehemben jött világra. A helység mindössze 7 kilométerre van Názárettől.

"Szerintem inkább itt van Krisztus születésének a helyszíne, nem pedig az eddig ismert, Jeruzsálemhez közeli faluban" - mondta Aviram Oshri a Times-nak. A szakember szerint már több évszázados tévedésről van szó.

"A Galileában található Betlehemet Jézus idejében zsidók lakták, ellenben egyáltalán nem biztos, hogy a másik Betlehemben éltek-e egyáltalán az első században" - idézte Oshrit a lap. Viszont az izraeli régész azt állítja, hogy Jézus születésének idejéből származó, zsidó megtisztulási szertartás nyomaira bukkant a galileai Betlehemben.

"Sokkal logikusabb, hogy Mária terhessége utolsó szakaszában Názáretből a mindössze hét kilométerre fekvő galileai Betlehembe utazott szamárháton, mintsem a 150 kilométerre található másik Betlehembe."

Bizonyíték van arra - állítja a régész -, hogy amit az izraeliek Júdeának hívnak - a másik Betlehemet Ciszjordániában - nem is volt lakott terület mikor Jézus megszületett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.