NASA

Mars: 2016-ban indul az Insight misszió

Újabb Mars-misszió indítását jelentette be hétfőn az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA két héttel a Curiosity marsjáró vörös bolygón történt landolása után.

2012.08.21 16:21MTI

Az Insight (betekintés) nevű misszió 2016-ban indul, célja a Mars belsejének feltérképezése lesz.

A NASA a 425 millió dolláros projektet előnyben részesíti más, a Szaturnuszt illetve egy üstököst feltérképező misszióknál. A Marsra egy német és egy francia műszerrel ellátott robotjárműt szállítanak, amely megvizsgálja a bolygó belsejének összetételét és hőmérsékletét.

A Curiosity átesett az első "egészségügyi ellenőrzésén", sikeresen teljesítette az első lézeres tesztet, majd hétfőn először nyújtotta ki robotkarjait a Marson. AZ elkövetkező napokban indul első sétájára a vörös bolygón.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.