Megérkezett az első videó is

Bámulatos, sosem látott képek a marsjárótól

Megérkezett a NASA-hoz az első videó a Curiosity (Kíváncsiság) nevű marsjárótól, amely hétfőn szállt le a Naprendszer Földhöz legközelebbi bolygóján.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2012.08.07 09:55MTI/NASA

A két és fél perces kis felbontású felvétel a leszállás utolsó szakaszát mutatja, attól a pillanattól kezdve, hogy leváltak a Curiosityt a leszállás közben a súrlódás miatt keletkező nagy hőtől védő pajzsok, egészen a jármű talajra érkezéséig. A gyenge minőségű fekete-fehér felvételt - egyéb munkálatok elvégzése után - körülbelül egy hónap múlva követi az első teljes felbontású kép.

Előbb a Curiositynak még el kell jutnia kijelölt munkahelyére. A marsjáró ugyanis a kutatási tereptől mintegy 6,5 kilométerre érkezett a Marsra, és saját kerekein gördül majd a Gale-kráterből kiemelkedő Mount Sharp hegyhez.

Kattintson a képre! >>>


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.