Veszélyeztetett állatfaj

Esőerdőbe vándorolt az oroszlán

Először kaptak lencsevégre oroszlánt egy afrikai esőerdőben a német természetvédelmi szövetség (Nabu) szakemberei - közölte kedden Berlinben a szervezet.

2012.08.07 21:30MTI

Eddig a tudósok abból indultak ki, hogy az állat csak a szavannákon él, nem pedig olyan nedves területen, mint a Kafa etióp bioszféra rezervátum, ahol a fiatal nőstény állatot felfedezték.

A helyi lakosok már régóta jelezték, hogy találkoztak oroszlánnal a térségben. Bruno D'Amicus vadállatfotós felvétele az első bizonyíték erre.

A Nabu azt tervezi, hogy az állat viselkedését a térségben gondosan tanulmányozni fogja. A természetvédők abból indulnak ki, hogy az Etiópia déli részén fekvő esőerdőben lévő oroszlánok a száraz időszak idején Kelet-Afrikából Közép-Afrikába vándorolnak át.

Az afrikai oroszlán a veszélyeztetett állatfajok közé tartozik. Az egész kontinensen ma már csak 23-39 ezer példánya él.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.