"Valószínűleg" léteznek még intelligens fajok

Idegenek: mi állhat a sok fura esemény mögött? - VIDEÓK!

Ellentétben a '80-as és '90-es évekkel, amikor az UFO téma a legforróbb volt, manapság a különböző észlelésekről szóló hírek alig-alig keltik fel az érdeklődést. Pedig a nem mindennapi események mögött gyakran tényleg nem is tudni, hogy mi áll...

2012.07.23 07:29ma.hu

Az amerikaiak 40%-a szerint “nagyon is valószínű”, hogy az embernél fejlettebb, intelligens életformák létezhetnek más bolygókon, míg hasonló százalék véli úgy, hogy “elképzelhető”.

A felmérést a Connecticut Egyetem végezte a SETI-vel közösen, a National Georgraphic Channel UFO-vadászok sorozatához. Az embereket először arról kérdezték hisznek-e abban, hogy van élet más bolygókon. 10-ből hat ember igennel válaszolt, 32%-uk nemmel és 8% nem tudott dönteni. Ezután több mint egy tucat kérdést tettek fel azoknak, akik hisznek az idegenekben.

Rengeteg UFO van, a legtöbben pedig várják őket

15% szerint “bolygók millióin”, 12% szerint “bolygók ezrein” van élet, míg 16% gondolja úgy, hogy “csak bolygók százain”. A válaszadók közel fele (45%) úgy véli csak néhány más bolygón található idegen létforma. A megkérdezettek 11%-ának nem volt kialakult véleménye.

Arra a kérdésre, hogy miképpen reagálnának, ha bebizonyosodna, hogy van élet a Földön kívül 72% lenne “izgatott és reményteljes” és 20% lenne “ideges és ijedt”. A válaszadók 76%-ka véli úgy, hogy “nagyon valószínű” vagy “valószínű”, hogy intelligens fajok élnek más bolygókon. 72% szerint az is valószínű, hogy az idegenek a technológia fejlettség olyan szintjén állnak, ami lehetővé teszi számukra a naprendszerek közötti űrutazást.

90% gondolja úgy, hogy ha kommunikálni próbálnak velünk, akkor válaszolnunk kell, míg 7% javasolná a teljes hallgatást.

Ellentétben a ’80-as és ’90-es évekkel, amikor az UFO téma a legforróbb volt, manapság a különböző észlelésekről szóló hírek, képek és videók azonnal eljutnak minden érdeklődőhöz az internet segítségével.

Villámszóró gombafelhő

Ez történt június közepén is, amikor Peking fölött egy hatalmas, többszínű "gombafelhő" jelent meg az esti órákban. Több kilométeren terült el és legalább egy óráig látható volt. A csoda ezzel nem ért véget mivel később rengeteg villám hasította ketté az eget.

Bár sokan úgy vélték, hogy a maja apokalipszis kezdődött túl korán esetleg kezdhetjük elővenni a Függetlenség Napja forgatókönyvét, mint kiderült mindössze egy hatalmas zivatarfelhőről volt szó. Sokan mégis szinte sokkot kaptak az atombomba-robbanással 67 éve összetársított gombafelhő megjelenésének hatására.

Moszkvát rettegésben tartják a felhők

2009-ben Moszkva felett jelent meg egy gyűrűt formázó fényes felhő. A szakértők akkor is megnyugtattak mindenkit arról, hogy pusztán különböző légköri hatások miatt alakult ki az igen látványos, ugyanakkor teljesen ártalmatlan természeti jelenség.

Idén áprilisban zöld felhő úszott az orosz főváros felett. Sokan vegyi katasztrófára gondoltak, de volt, aki az ítélet napját látta eljönni. A szaktárca azonban nyugalomra intette az állampolgárokat: nyírfa pollen száll a levegőben.

Láttak ők már lila havat is

2010-ben, nőnapon esett meg, pontosabban le az első lila hó Oroszország déli részére. Sokan nem hittek a szemüknek, de a szakemberek megállapították: teljesen ártalmatlan a szokatlan színű csapadék. Mint kiderült, nem ehető, és Afrikából érkezett porszennyeződés okozta.

Sűrű köd Floridában

Idén februárban a floridai Panama City part menti házait borította el különös ködtakaró. JR Hott aki turistáknak mutatja be a várost helikopterén lélegzetelállító képeket készített a "felhőcunamiról". De itt sem a marslakók partraszállását örökítették meg. Mint kiderült, ha a hőmérséklet, a széljárás és a páratartalom ideális, évente akár több alkalommal is elboríthatja Panama Cityt a tenger felől érkező köd.

KATT a képre >>>


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.