Denevérekkel küzdenek a szúnyogok ellen Olaszorszá

Vérszívó a vérszívó ellen - Vajon ki nyer?

Ezerkétszáz odút helyeznek el Milánó parkjaiban a denevéreknek, hogy vegyszerek nélkül, a ragadozók segítségével végezzenek természetes rovarirtást a nyári hónapokban.

2012.07.08 21:29MTI

Az első négyszáz denevérlakot a Sempione és a Cave parkban helyezik el - jelentették a milánói napilapok. Utána az északolasz város többi zöldterülete következik. A cél a hatékony szúnyogirtás. Egy denevér éjszakánként 500-1000 szúnyogtól képes megszabadítani saját vadászterületét. Ez az első alkalom, hogy egy olasz városban nem vegyszert, hanem denevéreket vetnek be a szúnyogok ellen. Bat Box az angol neve az Olaszországban elterjedt denevérlaknak.

A fából készült, leginkább keskeny madárodúra hasonlító házikót 2007-ben a firenzei egyetem közösen tervezte a város természettudományi múzeumával. A denevérlakot online forgalmazzák. 2008-ban háromezret adtak el belőle Olaszországban, 2010-ben már 14 ezret.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.