Piccard mániája

Már 2500 kilométeres távra készül a svájci napelemes repülő

A Földközi-tengert is átszelve immár 2500 kilométeres táv megtételére készül Bertrand Piccard svájci kalandkereső Solar Impulse nevű napelemes repülője, amely a tervek szerint 2014-ben világkörüli utat tesz.

2012.04.30 07:22MTI

Piccard különleges gépe eddig Franciaországba és Belgiumba repült Svájcból, májusban azonban messzebbre merészkedik: az együléses gép a Pireneusokat és a Gibraltári-szorost is átszelve Marokkóba indul madridi és rabati leszállással. Úti célja a Marokkó délnyugati részén fekvő Varzazát, "a sivatag kapuja" lesz.

A Solar Impulse 64 méteres fesztávolságú szárnyain 12 ezer szilíciumcellát helyeztek el, azok gyűjtik be a Nap energiáját a négy, egyenként 10 lőerős villanymotor működtetésére. A gép súlya 1,6 tonna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.