Rákot okoz a gyár?

Kipusztította a halakat a napelemgyártó: a helyiek tombolni kezdtek

Erőszakos tüntetések robbantak ki egy kelet-kínai városban a helyi napelemgyártó vállalat környezetszennyezése miatt.

2011.09.18 09:12MTI

A helyi hatóságok közlése szerint a Csöcsiang (Zhejiang) tartománybeli Hunghsziao (Hongxiao) falu több mint ötszáz lakosa három napja kezdett tüntetni Hajning (Haining) városában, a napelemgyártó vállalatnál, magyarázatot követelve a környezetszennyezésre, amely halpusztulást okozott egy folyóban. A tüntetők a vállalat számlájára írják 31 folyóparti lakos rákos megbetegedését.

Az üzem egy hongkongi cégnek a leányvállalata. A helyi hatóságok szerint a hét végére erőszakossá váltak a tüntetések: egyes tiltakozók behatoltak a cég területére, megrongálták a vállalat irodáit, és felborítottak nyolc gépkocsit. Károk keletkeztek négy rendőrautóban is.

A helyi hatóságok arra kérték a vállalatot, hogy függessze fel a termelést.

Az utóbbi években egyre gyakrabban fordultak elő Kína-szerte tüntetések a környezetszennyezés miatt. Augusztusban egy vegyipari gyárat zártak be Talien (Dalien) városában az ottani lakosság tiltakozása miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.