A tudósok sem tudják az okát

Már a pelikánok is pusztulnak Peru partjainál

Már nemcsak delfinek, de pelikánok is pusztulnak Peru partjainál, szakemberek még mindig nem találták meg az állatok tömeges halálozásának okát.

2012.04.29 23:32MTI

Halászok mintegy 170 kilométer hosszú partszakaszon bukkantak több mint kétszáz döglött pelikánra - jelentette szombati számában az El Comercio című perui lap. Ugyanezen a környéken sodródtak partra a delfintetemek is.
   
A halászok egyik vezetője elmondta, néhány példány még életben volt, amikor rájuk akadtak, de megmenteni már nem tudták őket.
   
Szakemberek még mindig nem jöttek rá, mi okozza a delfinek, és most már a pelikánok tömeges pusztulását. Limától északra az elmúlt két hónapban csaknem ezer delfin teteme sodródott partra, a vizsgálatokat nehezíti, hogy a tengeri emlősök maradványai már erősen oszlásnak indultak.
   
A dél-amerikai ország kormánya vizsgálatot rendelt el, szakértők amerikai segítséggel kutatják az állatok pusztulásának okát. Feltételezések szerint vírus - a gyanú szerint morbillivírus - tizedeli az állatokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.