Sok mindent rejt a föld

Kétszáz középkori erődítményt fedeztek fel Kínában

Kétszáz középkori erődítmény maradványait fedezték fel egy átfogó örökségvédelmi kutatási program keretében Kína északi részén, a Senhszi (Shaanxi) tartománybeli Csinling(Qinling)-hegységben.

2012.04.27 23:34MTI

Az erődítmények némelyike egészen apró, mindössze néhány harcos szolgálhatott bennük, mások nagyok, amelyeket 400-500 fő befogadására terveztek. A létesítmények közül sok a hegycsúcsokon magasodott, míg másokat eldugott, nehezen felfedezhető helyeken emeltek - China Daily hírportálján.

A korabeli feljegyzések tanúsága szerint az erődök többségét a Ming-dinasztia (1368-1644) uralkodásának végén, illetve a Csing(Qing)-dinasztia (1644-1911) alatt építették, hogy megvédjék a tehetőseket a parasztlázadások idején.

"A helyi előkelőségek, gazdagok irányították az erődök építését. Ezeket könnyű volt védelmezni a meredek lejtőknek köszönhetően" - hangsúlyozta Li Kuang (Li Guang), a megyei örökségvédelmi intézet vezetője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.