A fiúka bányába repülnek

Google-ék, James Cameron és Charles Simonyi hatalmas dobása

Két Google milliárdos, egy világhírű filmrendező, a Microsoft korábbi vezető szoftvermérnöke és egy ex-űrhajós fogja lerántania leplet a jövő héten arról a frissen alakult cégről, ami talán egészen új iparágat teremt majd.

2012.04.21 08:10Konrád - ma.hu

Ugyan a Planetary Resource Inc. célkitűzései még nem nyilvánosak, de azt feltételezik, hogy egy aszteroida-bányász vállalkozásról van szó. „A cég két kritikus ágazatot fed majd le - az űr felfedezését és a természetes erőforrásokét” - áll a vállalkozás jövő heti bejelentésének médiakampányában.

A cég alapítói közé tartozik az űrlátnok Peter Diamandis, az Ansari X-Prize verseny atyja, valamint a kereskedelmi űrvállalkozó, Eric Anderson az űrturistákat a nemzetközi állomásra eljuttató Space Adventures elnöke.

Diamandis a hónapban egy Forbes-interjú közben tett megjegyzést következő nagy projektjéről. A YouTube-ra kiposztolt interjúban Diamandis megjegyzi: “Annyit elmondhatok, hogy gyerekkorom óta egy valamit szeretnék csinálni: bányász szeretnék lenni egy aszteroidán”.

A Palnetary Resources elnöke és vezető mérnöke az a Chris Lewicki aki korábban a NASA Mars misszióit irányította, többek között a Spirit, az Opportunity valamint a Mars Phoenix Lander missziókat. Diamandis, Anderson és Lewicki hozzákapcsolható a titokzatos Arkyd Astronauticshoz, amely cég LinkedIn profilja szerint “olyan technológiákat és rendszereket fejleszt, ami lehetővé teszi a Naprendszer alacsony költségű felderítését robot-technológiával”.

A Planetary Resources befektetői: a Google társalapítója és vezérigazgatója Larry Page, a Google elnöke, Eric Schmidt, James Cameron filmrendező, valamint a milliárdos és kétszeres űrturista Charles Simonyi. A tanácsadók között megtalálható a veterán űrhajós Tom Jones, aki a NASA Naprendszerkutató divíziójában dolgozott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.