Vizsgálják is

Felmérik a melegek helyzetét az EU-ban

A meleg, a biszexuális és transznemű (LMBT) lakosság körében első alkalommal készítenek széles körű felmérést az Európai Unióban (EU) és Horvátországban.

2012.04.02 23:48MTI

Az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége hétfőn a Gallup közvélemény-kutató intézet segítségével kezdte meg az európai szexuális kisebbségek tapasztalatait felmérő közvélemény-kutatást, amelynek hosszú távú célja az esélyegyenlőségi uniós politikák támogatása és fejlesztése, illetve a melegek jogaival összefüggő napirend kialakítása a következő évekre - közölte hétfőn a PinkNews című, melegekkel foglalkozó brit hírportál.

Az uniós ügynökség közölte, hogy a nemzeti és európai politikai döntéshozók - a civil szervezeteket is beleértve - Európa-szerte hatékonyabban tudják majd teljesíteni támogatási stratégiájukat az LMBT közösséget érő diszkriminációval szemben.

A kérdőív többek között a személyes körülményekre, a közvélemény homofóbiáról alkotott nézeteire, a diszkriminációra, és a meleg közösséget ért erőszakra fókuszál.

Az ügynökség hangsúlyozta, hogy felmérés teljesen anonim marad, s a részvevők adatait, valamint az ehhez kapcsolódó munkafolyamatot semmilyen formában nem rögzítik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.