Ritka "zsetont" mutat be a Londoni Múzeum

Római kori bordélyból származik a "londoni" pénzérme?

A Londoni Múzeum ritka pénzérmét mutat be, amelyet a szakemberek szerint "zsetonként" használhatták kétezer évvel ezelőtt egy római kori bordélyban.

2012.01.26 23:47MTI

A bronzból készült érme ölelésben összeforrt párt ábrázol. Caroline McDonald, a múzeum vezető kurátora szerint nem lehet meghatározni, hogy mire szolgálhatott az érme, azonban véleménye szerint a bordélyok már akkor léteztek Londonban, azaz Londiniumban, amikor a Kr.u. 1. században a rómaiak meghódították Britanniát.
   
A szakértők szerint a Temze partján veszítette el valaki kétezer éve a "zsetont", amelyet a közelmúltban egy amatőr kincsvadász lelt meg fémkeresővel a folyóparton.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.