Péntektől csodálható meg a kis sörényes hangyász

Megszületett Hombrecito a Schönbrunni Állatkertben

Újabb fiatal lakóval gazdagodott a Schönbrunni Állatkert: november végén világra jött egy kis sörényes hangyász.

2011.12.03 06:59MTI

A gondozóitól a Hombrecito nevet kapott kis állatot péntektől láthatják az intézmény látogatói.
   
Hombrecito születése után azonnal anyja, Emilia hátára mászott - élete első szakaszát ott fogja tölteni. A most 1,4 kilogrammos, orrától farka végéig 35 centiméteres hangyászt hat hónapig táplálja Emilia, hamarosan azonban használni fogja hosszú nyelvét is, és annak segítségével kóstolja meg a takarmányt.
   
A nagy sörényes hangyász Közép- és Dél-Afrika veszélyeztetett állatai közé tartozik. Szaporodásuk állatkerti körülmények között egyáltalán nem mindennapi. A szintén Schönbrunnban lakó, immár tizenhat éves Ilse 2000-ben ikreknek adott életet - ez pedig már abszolút ritkaságnak számít. A kicsiket a világon elsőként sikeresen nevelte fel anyjuk.
   
A Schönbrunni Állatkert részt vesz a Nemzetközi Fajmegmentési Programban (EEP).
   
Hombrecito nem a legfiatalabb lakó az állatkertben: november 30-án kis vikunyaborjú látta meg itt a napvilágot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.