Jöhet tbc, HIV és kanyaró is

Súlyos járványok csaphatnak le Európára

A régió járványügyi szervezetének (ECDC) éves jelentése szerint a tuberkulózis, a kanyaró, a HIV és a rezisztens baktériumok terjedése aggodalomra adhat okot Európában.

2011.11.11 14:59MTI

A legfőbb népegészségügyi fenyegetést Európa számára az antibiotikumokkal szemben ellenállóvá vált baktériumok, a szuperbaktériumok terjedése jelenti, valamint különböző fertőző betegségek.
   
Az ECDC csütörtökön közzétett 2011-es járványügyi jelentése a 2010-es és 2009-es adatokon alapul, melyeket a térség országainak hatóságai gyűjtöttek össze és továbbítottak a stockholmi székhelyű európai szervezetnek.
   
A kanyaró terjedésével kapcsolatos figyelmeztetés először 2009-ben bukkant fel, mostanra pedig már járványos méretűnek tekinthető a betegség terjedése, miután több mint 30 ezer esetet jelentettek eddig az idén.
   
A tbc terjedése a jelentés szerint összefügg a multidrogrezisztens baktériumtörzsek szaporodásával is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.