A Fehér ház Tagad

Petíciók Washingtonnak: ismerjék el, hogy tudnak a földönkívüliekről!

Tagadja a Fehér ház, hogy bizonyítékai lennének földönkívüliek létezésére.

2011.11.08 10:56MTI

Szokatlan bejelentést hétfőn tett Barack Obama amerikai elnök kormányzata világhálós honlapján. Oka, hogy már több mint 5 ezer ember írt alá egy petíciót, amely követeli, hogy a kormány hozza nyilvánosságra: tudomása van földönkívüli értelmes lények létéről. Egy másik petíciót 12 ezren írtak alá, az arra sürgeti a Fehér Házat, hogy hivatalosan ismerje el: kapcsolatba léptek földönkívüliek az emberiséggel.
   
Mindkét követelésre Phil Larson, a Fehér Ház tudományos ügyekért felelős tisztségviselője válaszolt. Leírta, a kormányzatnak nincs bizonyítéka arra, hogy van élet a Földön kívül, vagy arra, hogy földönkívüliek kapcsolatba kerültek volna emberrel.
   
A Fehér Ház említett honlapján az Egyesült Államok kormányzatának reagálnia kell a benyújtott petíciókra, ha azokat kellően számos ember aláírja. Eddig 5 ezer volt a határ, de immár felemelték 25 ezerre. A válaszadási időhatár maximuma továbbra is 30 nap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.