Földön kívüli Föld-mozik

A Föld és a Hold alienszemmel

Egy amerikai űrszonda a Földtől 50 millió kilométernyi távolságból küldött haza páratlan videófelvételt bolygónkról, és az előtte elhaladó orbitális pályán keringő Holdról - úgy, ahogy egy földön kívüli civilizáció láthat minket.

2008.07.18 16:43MTI

A két rövid felvételbe sűrített mozgókép nemcsak a rendkívüli látvány miatt izgalmas - értékelték a NASA tudósai, akik a Deep Impact üstökösmegfigyelő misszió útját követik nyomon -, hanem azért is, mert segíthet a Földön kívüli világok után kutatóknak. A távoli kép támpontokat adhat nekik, hogy voltaképpen mit is keressenek. Az infravörös fényben készült videókon jól ki lehet venni a színeket és részleteket.

Az óceánok felszínéről festőien visszacsillanó napsugár látványa szintén fontos adalék lehet a hasonló élet lehetősége után nyomozóknak. "Hogy egy idegen civilizáció ugyan így láthassa a Földet, az azért olyan technikai fejlettséget feltételez, amiről a földiek csak álmodozhatnak" - említette meg az örvendetes esemény kapcsán egy cambridge-i bolygókutató.

A földön kívüli Föld-mozik a www.nasa.gov/topics/solarsystem/features/epoxi_transit.html oldalról tölthetők le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.