Kicsit még túl futurisztikus

Vissza a jövőbe: nem kell várni 2015-ig a légdeszkára - de azért mégis

Futurisztikus közlekedési eszközt, lebegő gördeszkát mutattak be egy párizsi egyetem kutatói.

2011.10.13 15:36MTI

A MagSurf nevű eszköz centiméterekkel a felszín felett lebeg, mágneses sín felett haladva tudja szállítani az embereket - legfeljebb száz kilogrammig.

Az első "repülést" a Diderot Egyetem elnöke, Vincent Berger hajtotta végre a prototípuson a nagyközönség előtt.

Az eszközzel elért sikerek a lehető leglátványosabban mutatják a kvantumfizika erejét, amely a szupravezetés legnagyszerűbb tulajdonságait használja fel - lelkendeztek a tudósok. Ahhoz, hogy szupravezetőként működhessen, a MagSurf belseje folyékony nitrogént tartalmaz. A különleges közlekedési eszköz ára 30-40 ezer euró, a jövőben többek között vidám- és kalandparkokban használhatják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.