Berlinben díjazzák a Vissza a jövőbe sztárját

Arany Kamera díjat kap Michael J. Fox

Michael J. Fox. szombaton veheti át az elismerést, korábbi években Clint Eastwood, Robert De Niro és Jack Nicholson vehette át az díjat.

2011.02.04 17:22MTI

Arany Kamera díjat kap Michael J. Fox Berlinben. A tekintélyes német filmes elismerést életművéért veheti át szombaton az amerikai színész.

Az Arany Kamerát a legnépszerűbb német tévéújság, a Hörzu alapította, és korábban olyan filmes személyiségek vehették át, mint Clint Eastwood, Robert De Niro vagy Jack Nicholson - emlékeztetett a The Hollywood Reporter online kiadása.

A kitüntetettek között szerepel az idei, 46. díjátadón John Travolta is, aki a legjobb színész nemzetközi díját kapja, valamint Armin Mueller-Stahl, akit a német filmművészek közül választottak életműdíjasnak.

Az Arany Kamerák átadása rendre a legnézettebb német díjátadó ceremónia, 5-6 millió néző követi a háromórás élő adást - írta a THR.com.

Az ötvenedik évét idén betöltő, négyszeres Golden Globe-díjas Fox a hetvenes években kezdte színészi pályafutását, majd a nyolcvanas években a Vissza a jövőbe filmekkel vívott ki magának nemzetközi hírnevet.

A kilencvenes évek végén jelentette be, hogy Parkinson-kórban szenved, a filmvásznon már nem szerepel, de tévésorozatokban alkalmanként azóta is feltűnik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.