Az import is tilos

Nem lesz többé cápauszonyvásár Kaliforniában

Megtiltják a jövőben a cápauszony feldolgozását és az azzal való kereskedelmet Kaliforniában.

2011.10.10 22:33MTI

Az állam kormányzója által aláírt törvény 2013-ban lép életbe - adta hírül a San Francisco Chronicle című lap.
   
"Nemcsak kegyetlenség élő állatok uszonyát levágni, majd visszadobni őket a tengerbe, hanem a tengerek egészséges ökorendszerében is kárt okoz" - indokolta a rendelkezést Jerry Brown kormányzó.
   
Kaliforniában már eddig is tilos volt az uszonyok levágása, az új törvénnyel a cápauszonyok importját is betiltják. Hasonló előírások vonatkoznak Hawaii, Oregon és Washington államokra. Kalifornia a legnagyobb, Ázsián kívüli piacok közé tartozik a cápauszonyleves tekintetében.
   
Állat- és környezetvédő szervezetek erőteljesen felléptek a tilalom kiterjesztéséért. Akciójukat prominens személyiségek is támogatták, köztük James Cameron rendező, Wolfgang Puck sztárszakács, Leonardo DiCaprio és Edward Norton színészek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.