Elképesztő UFO-hangok

Videó: hátborzongató halálsikoly az űrből

Eddig csak láthatta, milyen az, amikor egy meteor a földi légkörbe való belépésekor elég, most meghallgathatja szomorú sírásukat is.

2011.10.04 09:25ma.hu

Bolygónk légkörébe belépve az apró meteorok felhevülnek, majd elégnek (ha becsapódnának, akkor hívnánk őket meteoritnak). Ezért is olyan jelentős esemény az égboltot figyelők számára minden évben a Perseidák érkezése, a meteorraj ugyanis látványos tűzijátékot okoz. Az, hogy halljuk is ezt a folyamatot, kétségkívül lehetetlennek bizonyult. Azonban az Egyesült Államok légierejének Texas-ban található egyik radarján fogott jeleket hanggá konvertálták - az eredmény pedig igazán marslakósra sikeredett.

A videón több hangot is hallani; a rövidebb konkrétan az, amikor az űrből érkező kő a felső légkörbe érve elhamvad, míg a suhogó hang a radarból érkezik, visszaverve az elhaladó meteor zajait, ahogyan köddé válik, a hátborzongató éles sikoly pedig a meteor által hátrahagyott gázokat takarja, amelyek lassan tűnnek el a légkörben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.