Engedély nélkül vizsgálódtak a tudósok

Egy 17. századi kalózvezér hajóját találták meg Panamánál

Büntetőjogi felelősségre vonás fenyeget amerikai tudósokat, amiért engedély nélkül vizsgálták át Panama partjainál egy hajdani kalózhajó roncsait.

2011.08.10 22:31MTI

A Panamai Nemzeti Kulturális Intézet (INAC) szóvivője szerint a kutatók úgy vélik, a hónap elején Henry Morgan híres kalózflottája öt hajójának egyikét találták meg.
   
Liz Castillo, az INAC munkatársa elmondta, a régészek 2010-ben kérvényt nyújtottak be a terület átvizsgálására. A kérést a kormány arra hivatkozva utasította el, hogy a régiót védetté nyilvánították.
   
A Texasi Egyetem régészei és külföldi filmesek mégis elkezdték a 340 éve elsüllyedt hajó megvizsgálását. A hajó Colón tartomány partjainál, a Lajas-zátony közelében található. A hatóságok attól tartanak, a kincskeresők kifosztják a kincseket és kárt okoznak a hajóroncsban.
   
A walesi származású Morgan 1671-ben hódította meg a spanyol fennhatóság alá tartozó Panamát. A kapitány a 17. század legismertebb kalózainak egyike.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.