6 pont jár annak aki nem sajnálja az üvegszálat!

Szobi Balázs 5. lett az Európa-bajnoki futamon

Elérkezett a vasárnap és szerencsére az eső elkerülte a régiót így száraz aszfalton került sor a futamokra.

2010.05.25 08:34Oxxo Racing

A vasárnapi menü: egy csipetnyi szabadedzés, melyet a két időmérő követ és az első tíz ismét a Superpole időmérőn küzd a legjobb helyekért a rajtrácson.

Balázs fantasztikus idővel 4.-ként került a Superpole döntőbe ahol a 7. legjobb időt futotta, így a negyedik sorból vághatott neki vasárnap első versenyének. Vrseckynek nagyon jól sikerült a rajt így az egész futam alatt biztosan tartotta az első helyét.

Jochen Hahn poziciót veszített a rajtnál és sajnos legnagyobb ostromai ellenére sem tudta visszaszerezni 2. helyét Markus Bösigertől aki rutinosan védte meg a megkaparintott Európa-bajnoki pontokat. Balázs az első versenyen 8.-ként ért célba ami tökéletes eredmény, mert a szabályok értelmében így a második futamot a pole pozícióból kezdhette meg.

A vasárnapi futam elhozta az Oxxo Racing Team történetének legjobb eredményét. Szobi Balázs 5. lett az Európa-bajnoki futamon. Megfontolt, rutinos versenyzés volt Balázstól. A pole pozícióból induló pilóta az első körben ugyan vissza esett 4 helyet, de ekkor hangzott el a verseny legfontosabb mondata: „Ez a TE helyed!” – Jobbágy Ákos csapatfőnöktől – és így is lett.

Balázs magabiztosan tartotta köridejeit amíg az utolsó körökben az előtte haladó Lacko – Allgauer Team – el kezdett lassulni. Balázs támadásai nem jártak sikerrel így a mögötte haladó Lvov orosz pilóta - Allgauer Team – kezdte őt támadni, de a magyar pilóta nem hagyta magát, kemény harcok és némi üvegszál árán behozta a versenykamiont a - 6 értékes Európa-bajnoki pontot érő - 5. helyre.

Az első helyezett Antonio Albacete lett, mögötte a tavalyi Európa-bajnok Vrsecky végzett, akit Jochen Hahn, Balázs csapattársa követett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.