Elkezdődött a monstrumok 2010-es viadala

Szobi Balázs 7. lett Misánoban a szombati futamon

Elérkezett a várva várt itáliai verseny és egyben az új szezon első megmérettetése. Most állnak ki először egymás ellen a több ezer lóerős monstrumok pilótái, hogy megküzdjenek a pályakamionos versenyzés Európa-bajnoki címéért. Magyarországot idén is egyedül Szobi Balázs képviseli.

2010.05.25 08:29Oxxo Racing

A versenyhétvége Michelisz Norbert WTCC versenyző meglátogatásával kezdődött. Aki szintén egyedüli magyarként képviseli országunkat világversenyen. A két futam egy hétvégére esett, de az időmérő során Balázs és Norbi közös tapasztalataikkal és tanácsokkal erősítették egymást, hogy minél jobb eredményt hozzanak Magyarországnak.

Szombat reggel szerencsére szép időre ébredt az Oxxo Racing csapata Olaszországban. Az első nap nehezen indult a team számára tekintettel az éjszakai motorcserére. A gyári támogatásnak köszönhetően a 2010-es szezont egy vadonat új MAN Motorsportos motorral kezdhetik.

A versenykamion a szabadedzések végére teljesen összeállt így Balázs az első qualifikációt a 6. helyen zárta. Ezzel az eredménnyel bekerült a Superpole időmérőbe ahol a tíz legjobb időt futott pilóta újra gyors körökbe kezd a pole pozícióért. Jochen Hahn, Balázs csapattársa rajtolhatott az első rajtkockából, míg Balázs végül a 7. pozícióból vághat neki az első viadalnak.

 Az első verseny legnagyobb csatája Chris Levett – a Bird’s Motorsport pilótája – és Szobi Balázs között alakult ki és igazi „test-test” elleni küzdelemmé fajult. Repültek a műanyag elemek mindkét kamionról a csatában, amiből Balázs került ki nyertesen ezzel megszerezve az előkelő 7. helyet.

A száguldás másik nagy csatáját Jochen és Bösiger – a Renault Trucks Racing versenyzője – vívta amiből sajnos Hahn alul maradt de a csapat így is nagyon örült a 2. Helyezésének. Az újratervezett Renault versenykamionok igazán gyorsnak bizonyultak ami nagyon szorossá teheti ezt a 2010-es versenyszezont.

A második versenyen a szabályok szerint Balázs a 2. rajtpozícióból indulhatott ami jó lehetőség a magyar pilóta számára, de egy teljes kört sem tett meg a mezőny amikor az első verseny menői összegabalyodtak és Albacete kamionját mozgásképtelenné tették. A pályára folyt olaj miatt a versenyt leállították.

Az FIA szabályai szerint amennyiben a pálya takarítása több, mint fél órát vesz igénybe abban az esetben a verseny elmarad és a szombati napot az első futam alapján értékelik. Így Balázs összetettben a 7., Jochen pedig a 2. lett szombaton, ezzel megszerezve a csapat összetettbeni 2. helyezését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.