Verseny Nürnbergben

Birnbauer Zoltán: igyekszem behozni "Tiby"-t pontszerző helyre

Míg otthon kánikula készülődik, addig a Nürburgringen 22 fok körüli szeles, felhős idő van egész nap. Ennek ellenére már pénteken rengeteg néző látogatott ki a pályára megnézni az edzéseket, időmérőket, főleg, hogy betétfutamként az ADAC GT Masters sorozat versenyzői köröznek a híres pályán.

2011.07.09 16:33www.oxxoracing.hu

A reggeli szabadedzéseken Birnbauer Zoltán, az OXXO Energy Drink pilótája az új beállításokat tesztelte a még hideg, csúszós aszfalton, végig a 11.-ik helyen autózva.

Nem volt könnyű helyzetben a mezőny, mert néha eleredt az eső, de mivel csak a pálya egy részén esett, s ott sem sokáig, így körről-körre változott az aszfalt felülete.

Délutánra valamivel emelkedett a hőmérséklet, néha még a nap is előbújt, így mindenki gyorsult kicsit az időmérőre. Bimbi több mint egy másodperccel ment jobbat, mint délelőtt, de ez most csak a 14.-ik helyhez volt elég, így onnan várja a holnapi első futamot.

„Ez a pálya az első idén, ahol már versenyeztem egyszer, így a vonalvezetést, a pálya adottságait jól ismerem. A kamionon viszont tavaly óta annyi fejlesztés történt, hogy az akkori beállítások most nem érvényesek, ezért mindent elölről kellett kezdeni.

Így is gyorsultunk tavalyhoz képest, de a gyári pilótákkal szemben még ez is kevés, holnap megpróbálunk kimaradni a rajt utáni csetepatékból, s igyekszem behozni „Tiby”-t pontszerző helyre.” – nyilatkozta az OXXO pilótája, Birnbauer Zoltán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.