Elhunyt Csépai Dezső a magyar válogatott orvosa

A Sportkórház és a magyar válogatott korábbi orvosa 53 éves korában távozott közülünk.
2007.03.05 17:45, Forrás: nb1.hu

hirdetés

Hétfőn reggel munkahelyén, a Sportkórházban tragikus hirtelenséggel, szívroham következtében elhunyt dr. Csépai Dezső ortopéd sebész, főorvos, aki a tavaly őszi öt mérkőzésen a magyar labdarúgó válogatott mellett is ellátta az orvosi teendőket. Ötvenhárom éves volt.

Csépai Dezső kenusként ért el egykor kiváló eredményeket, 1982-ben az 1000 m-es egyesben világbajnoki ezüstérmet nyert Belgrádban, s éremesélyesként készült a Los Angeles-i olimpiára is.

A Sportkórházban 1984-ben kezdett dolgozni, s 11 éven keresztül volt a kajak-kenu válogatott orvosa, később különböző labdarúgó és kosárlabda csapatok mellett tevékenykedett, s a vállsérülések specialistájaként szerzett magának nemzetközi hírnevet.

Az MLSZ-szel 2006 őszén került kapcsolatba, négy Eb-selejtezőn, s egy barátságos mérkőzésen ült sportorvosként az A-válogatott kispadján. Csépai doktort a Sportkórház saját halottjának tekinti.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!
Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.