null

Vidám Színpad: Anettka munkát ajánlott 7 színésznek, akik szerződést bontanának

Személye elleni támadásként értékeli Bóka László színigazgató, hogy hét színművész szeretné felbontani szerződését a Vidám Színpad Kht.-val.
2002.11.20 11:20, Forrás: MTI

3. Azt állítják, hogy nagynevű színészek fényképeit, valamint előadásfényképeket levetettem a falakról és azokat kukába dobták, holott az évek óta nem játszott előadások fényképei és az egyéb fényképek az Országos Széchenyi Könyvtár Színháztörténeti Tárába kerültek.

4. Azt állítják, hogy igazgatói kinevezésem óta egyetlen fillér fizetést sem kaptak fellépéseik után, holott valamennyi színész kapott fizetést. Valóban vannak az előző vezetéstől örökölt komoly pénzügyi gondjaink, sohasem tagadtam, de mindig mindenkinek a bevételek függvényében fizetett és fizet a színház. Ezúton közlöm a közvéleménnyel, hogy az 1. számú színművésznek eddig 1 millió 444 ezer 800 forintot fizettünk ki, ebből 470 ezer 400 forint az előző vezetés tartozása volt, tartozásunk felé 343 ezer 840 forint. A 2. számú színművésznek eddig 498 ezer 465 forintot fizettünk ki, tartozásunk felé 107 ezer 520 forint.

A 3. számú színművésznek eddig 1 millió 475 ezer 732 forintot fizettünk ki, ebből 512 ezer 960 forint az előző vezetés tartozása volt, tartozásunk felé, az általa állított 700 ezer forinttal szemben 577 ezer 720 forint. A 4. számú színművész felé a színháznak nincs tartozása. Az 5. számú színművésznek eddig 243 ezer 720 forintot fizettünk ki, ebből 142 ezer 920 forint az előző vezetés tartozása volt, tartozásunk felé 257 ezer 600 forint. A 6. számú színművésznek eddig 642 ezer 880 forintot fizettünk ki, tartozásunk felé 389 ezer 760 forint. A 7. számú színművésznek eddig 291 ezer 200 forintot fizettünk ki, tartozásunk felé 134 ezer 400 forint. Az érintetteket felhatalmazom arra, hogy nevüket közzétegyék.

5. Azt állítják, hogy igazgatóként növeltem a teátrum adósságát, holott a színházat 38 millió forintos szállítói tartozásállománnyal vettem át, ennek nagysága ma mínusz 23 millió forint. Az adósság tehát 15 millió forinttal csökkent.

6. Azt állítják, hogy minden régi előadást levettem a műsorról, holott a Vidám Színpad Közhasznú Társaság előadásai között ma is szerepel az örökölt repertoár három előadása: A Charley nénje, a Koltai-kabaré és a Nejcserés támadás.

7. Azt állítják, hogy 2002. január 27-én levettem a repertoárról a Mindhalálig szex című előadást, amely teltházakkal futott. Az állítás megfelel a valóságnak, döntésemre büszke vagyok, mert az effajta előadások, amelyek nem érnek el egy elvárható színházi nívót, rongálják egy igényes szórakoztató színház presztízsét.

8. Azt állítják, hogy a Vidám Színpad Közhasznú Társaság államtól, így közvetve az adófizetőktől kapott pénzének nagy részét a bemutatókat követő reprezentációs költségekre pazaroltam. Példának okáért legutóbbi premierünkön egy valódi ezüsttálcán kedveskedtünk volna a főszereplőnek fél kiló kaviárral, holott a színház Az ördög nem alszik című előadás bemutatóját követő fogadásra, amelyen 350 ember vett részt, az ételek 28 ezer 380 forintba, a virágok 8 ezer forintba, míg az italok 13 ezer forintba kerültek. A színház mindezeket számlákkal igazolja.

9. Azt állítják, hogy a Vidám Színpad Közhasznú Társaság múltjával kapcsolatban azt mondtam volna, hogy "a múltat el kell törölni", holott diplomás színháztörténészként a színházi múlt értékeinek megóvására tettem fel az életemet, márpedig a Révay utcai teátrum élete 1951. szeptember 12-én indult, nekünk elsősorban az alapító társulat 30 tagjának kell hálásnak lennünk. Az ő fényképeiket 2003. január 1-én ki fogjuk tenni a nézőtéri foyer falaira, bemutatjuk őket az interneten szintén 2003. január 1-én induló új honlapunkon is, amely már a Vidám Színpad Közhasznú Társaság új arculatát mutatja be. Szintén ezen a honlapon kap helyet az elmúlt 10 esztendő valamennyi bemutatójának részletes színlapja és a régi fényképek egy része is.

10. Azt állítják, hogy alig játszik a színház, holott egyfelől a korábbi év havi 20-22 előadásos átlagával szemben most a Nagy- és Kis Színházban együttesen havi 28-33 előadást játszunk. Tudatosan nem beszélnek arról, hogy a Kis Színház, amely remélem hamarosan hivatalosan is Kellér Dezső nevét viselheti majd, havonta csupán egyetlen előadást játszott, míg ma havonta csak ott 14-18 alkalommal gördül fel a függöny.

11. Azt állítják, hogy pazarló módon megnöveltem a háttéremberek számát, így feleslegesen nőtt az adminisztráció, korábban itt egy művészeti titkár és egy titkárnő dolgozott, holott a Vidám Színpad Közhasznú Társaságnál, más színházakhoz hasonló módon egy művészeti főtitkár, egy művészeti titkár dolgozik, személyes munkámat egy titkárnő, míg a színház produkciós vezetőjének munkáját is egy titkárnő segíti. Arról nem beszélnek, hogy minderre, valamint más műszaki emberek felvételére azért került sor, mert a színház egy hónap alatt több előadást teljesít, mint a korábbi években, valamint az épületben immár nem egy, hanem két színház működik: a nagyszínpadon 433, míg a Kis Színházban (Kellér Színpad) 185 néző foglalhat helyet.

prev[2/3]next
  1. 1. oldal
  2. 2. oldal
  3. 3. oldal

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!
Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.